BIOGRAPI

ZE I FUQISHEM...

Bolonja. qytet qe i ka dhuruar emra te medhenj botes se muzikes se lehte italiane.eshte edhecryteti ku lind Paolo Mengoli.
Qe ne moshe te re nis karrieren aristike duke kenduar neper fes,t e Ernilias e Romanja. duke arritur ne pak kohe ne skenen e festivalit te Castrocaro. ku fiton konkursin "Zerat e rinj".
Eshte fillimi zjarrte r nje karriere te suksesshme.
Menjehere me pas merr pjese ne "Un disco per l'estate" me kengen e tij me te famshme, "perché l'hai fatto", kenge qe arrin ne maje te te gjitha klasifikimeve.
Me te njejten kenge Paolo merr pjese edhe ne Cantagiro.
Vitet 70 eshohin protagonist te sanremos, me kengen "Ahi che male mi fai", kenge e shkruar nga nje Toto Cutugno i ri dhe me pas rimerr pjese ne Cantagiro ku triumfon me kengen "Mi piaci da morire".
Me pas perfaqeson Italine ne ne Festivalin e Tokios dhe tek "Interfestivali" ne Bullgarr ciuke fituar ne te dyja evenimentet cmimin e kritikes si interpretuesi me mire.
Edhe ne Japoni dhe Australi arrin te perballoje me sukses dy turne qe konfirmojne edhe nje here popullaritetin e arstistit. Disqet e tij arrijne shifren e 1 milion eglysme kopje te shitura ne teatrot e Tokros, Osakes, Matsumotos, lwaki, Adelaide, Sidnej, Melborn, etj.
Gjate viteve, egjejme protagonist te Festival di Sanremo clhe te emisioneve televisive me te sukseshme te skenes italiane, si "Placere Rai Uno", "Europa Europa", "Mattina in famiglia", "Telethon", "Domenica in" den ne finalen entuziazrnante te "Una rotonda sul mare" dhe 'I fatti vostri' ne 97/98 ku perforcohet edhe me teper vleresimi clhesimpatia qe ushcrejne per te si publiku ashtu cihe bashkepunetoret e trj.
Nga skena e "Piazza di mezzogiorno" publikon kengen "Quanto t'ho amato" te shkruar nga Roberto Benigni.
Gjithmone ne 1997, ne teatrin Goldoni ne Venecia, merr Luanin e arte ne edizioni e 15 te muzikes se lehteitaliane.
Ne vitet 80/90 eshte protagonist remisioneve televisive "La vita in diretta" ku eshte shpesh i ftuar, dhe fale entuziazmit dhe gjallerise se tij, numri i clegjuesve ngrthet.
Me kenagesi te madhe te artistit. flohet ne Kube si i ftuar nderi ne nje nga varretet me te rendesishem ne televizionin kombetar, duke arritur dhe ne kete rast te krijoje nje atmosfere te kencishme dhe zbavitese per te pranish mit dhe per teleshikuesit, fale karakterit te tij te qeshur dhe energjik.
Kohet e fundit ka gene nje nga protagon istet e reality showte Rai unos "Ritorno al presente", ku arrin mes finalisteve.
Pa dyshim, Paolo eshte nje personazh dinamik sefakt shpesh mert pjese si opinionist ne emisionin
"L'italia sul due", ku debaton mbi tema aktualiteti dhe problematica sociale me spontanitetin qe e karakterizon.
Ne 2007 Paolo ka crene i impenjuar ne nje koncert ne Kanada dhe ne U.S.A. ku edhe prezantoi Ita line ne koncertin e mbajtur ne New York me rastin e perkultimit tedites se kolumbusit.
Ne 2006/2007 "Domenica in" e gjen protagonist bashke me kengetare te tjere ne gara kanore.
Ne 2008/2009 eshte i ftuar ne emisionet "I raccomandati" dhe "I migliori anni" ku njerezit per te shumten here, terhigen nga zeri i tij dhe nga energjia qe perhap muzika e tij... ZE I FUQISHEM....

Në 24 tetor të 2020 merr çmimin "Mirënjohja Giovanni Paolo II" për aktivitetin e tij si kantautor që di të përcjelli  ndjenja dhe solidaritet nëpërmjet aktivizimit në çështje sociale.

Gjuthashtu për devotshmërinë e shprehur në këngën "Parlami D’amore", e cila u zgjodh si himn i projektit "Il Cammino Con Giovanni Paolo II".

Në 2020 publikon për "Music Universe a.c.m" këngën e tij "Io voglio stare con te" e shkruar bashkë me Luigi Mosello. Është një këngë që në tekst trajton me shumë ndjeshmëri temën për dhunën ndaj gruas.

Në 23 tetor 2021 i jepet nga shoqata Giovanni Paolo II titulli "Ambasador I Paqes Në Botë".


ZEMER E MADHE...

Nje artist kaq dinamik nuk rnund te mos ketedhe nje ndjeshmeri te madhe clhe vemendje ndja kujt ka qeoeose i pafat se ai. Duke u nisur edhe nga pasioni tij i madh per sportin, Paolo Mengoli , si themelues i kombetares se kengetareve italiane, ku luan dhe si portier, ka dedikuar gjysmen e jetes se tij duke ndihmuar me aksione solidariteti social.
Nje aktivitet i perhershem dhe impenjativ. 390 pjesemarrje ne fush, gjate 28 vjetve, ndonjehere ecihe ne dem te karrieres., po teresisht ripaguese ne terma sodisaksioni moral.
Ndoshta eshte ndjeshmeria e trj e madhe...ndoshta per vleren qe ijep miqesise, ose per solidaritetin, ose, ndoshta...nje emocion qe lind nga nje...ZEMER E MADHE.......